Assemblea reduïda 22A ProConsEixampleEsq/sant Antoni

Assemblea reduïda 22A ProConsEixampleEsq/sant Antoni
Lloc: Ateneu Rebel
Data: 22 d’abril 2014
Horari: 18,30-20,45h

Assistents
Josep Garriga, Ignasi Garnica, Ima Selva, Xàbius Caballé

[Varem pensar que quedava un període interassemblees massa llarg fins a l’assemblea del 29 d’abril i que seria bo informar-vos en una reunió de tot allò succeït abans de la setmana santa, però…] La informació la teniu a l’ordre del dia/acta resum i així no caldrà repetir-nos el dimarts dia 29.

 

Ordre del dia i acta resum

1. Informar sobre la reunió del 6 d’abril del grup promotor (Ignasi i Xàbius).
■ Valoració molt positiva de la Jornada Europea. S’hi van tractar temes diversos del manifest. Participació oberta de moltes persones (mitjana d’unes 800). El punt àlgid va ser al debat dels partits polítics, amb uns 1200 assistents. A la pàgina web del Procés hi ha penjades algunes de les intervencions.
■ Document sobre eleccions al Parlament de Catalunya. Moltes intervencions, algunes de matis i altres més de fons. Al document s’ha intentat sobretot no discriminar cap tendència política d’esquerres, eliminant referències molt explicites; s’ha suprimit la introducció i afegit qüestions com ara com no volem finançar la candidatura, tractament de les llistes, programa de mínims, etc. (El document definitiu, aprovat majoritàriament, ja l’hem rebut.)
■ Document sobre les eleccions municipals. Es considera que poden ser les primeres en què el Procés hi tingui presencia activa. Algunes localitats ja estan treballant en possibles candidatures unitàries (Figueres), i en molts llocs es requereix la nostra participació. Es valora la necessitat de preparar unes jornades municipalistes, de format més local i tractant temes molt específics, i la Trobada Municipalista impulsada per les CUP a Barcelona, amb presencia del Procés. S’aprova el document (també l’hem rebut) amb poques esmenes.
■ Document sobre les eleccions Europees. En general sembla bé. Una de les assemblees proposa la possibilitat de donar suport a “Podemos”. Després de la votació és desestima, bàsicament perquè no s’ha pogut consultar a les assemblees i perquè hi ha altres grups que també tenen suport per part nostra. S’aprova el document (també l’hem rebut).
■ Presentació de les Jornades Programàtiques del 17 de maig a Tarragona. L’objectiu és, al llarg del dia, acabar de confeccionar i aprovar els textos que desenvolupen els nostres punts programàtics. Aquests debats han de cristal•litzar en un document tipus llibre de ponències, que ha de servir per a la difusió i aprovació dels textos a les assemblees (també es publicaran les esmenes desestimades). S’ha pensat com una jornada de treball, però també de caire festiu i amb activitats culturals. És un acte només pels adherits, cal inscripció prèvia i pagament en arribar de 4 €, a part del dinar (10 €).
■ Economia del Procés i presentació del pressupost anual. Cal incrementar el nombre d’adherits que paguen quota fixa. S’acorda fer una carta recordant-nos com podem col•laborar. Si no volem dependències, l’autofinançament és basic. També s’aprova que és publiquin mensualment a la pàgina web les entrades i sortides econòmiques que tenim. Atès que el pressupost és escàs i que tenim poca capacitat financera, es confirma que les assemblees territorials s’han d’autofinançar. És poden demanar articles de merchandising per vendre.
■ Manifest contra Barcelona World. Els companys de Tarragona ens exposen el document i expliquen que s’ha creat una plataforma per denunciar aquest macrocomplex. Malgrat que es ven com a un progrés per a la ciutat i els voltants, no deixa de ser especulació de territori i de persones que, amb la promesa d’una feina, toparan amb treballs precaris i estacionals. S’aprova el document per majoria amplia (4 abstencions) i s’acorda fer-ne difusió
■ Presentació de la nova sectorial d’Economia. La gent interessada pot contactar-hi a través del correu que ja consta a la web del Procés.
■ Tractat de Lliure Comerç entre els EUA i la UE. Quan en Vicenç Navarro exposa el tema el personal s’inquieta. Aquest tractat pot significar una agressió important a les llibertats dels països i a les individuals. Cal donar la informació a tothom i oposar-nos-hi sense miraments. Ell anirà penjant articles i informació al web. Actualment ja hi ha un article que parla del tema al seu bloc (http://www.vnavarro.org/?lang=CA&s=Tractat+de+lliure+comer%C3%A7) que cal difondre. Aprofitant la creació de la sectorial d’Economia, és proposa que siguin ells qui coordinin tots els treballs sobre el tema.
■ Balanç que fa el Procés d’accions i mobilitzacions.
− Dia de la dona. Es valora positivament la manifestació i la nostra presència. S’expliquen algunes activitats fetes per les sectorials…
− Marxa per la dignitat. Valoració positiva, però es considera que va faltar coordinació entre els assistents de Catalunya.
− Stop pujades. Participació majoritària del Procés en diverses estacions; molt positiu per compartir la lluita amb altres moviments i donar-se a conèixer. La Plataforma és en un impàs i s’ha de reinventar i refer-se…
− L’Ú de Maig. Es preveuen i organitzen actes diversos com ara l’ocupació d’una oficina del Servei Català d’Ocupació. Diverses assemblees faran actes, unitaris si pot ser, al seu poble. A BCN, no és concreta la participació en cap manifestació en concret.
− Casal Tramuntana. Els companys d’Horta-Guinardó ens expliquen la campanya que duen a terme per tancar aquest casal feixista i demanem que hi i signem i la divulguem (http://www.change.org/es/peticiones/xavier-trias-cierre-inmediato-y-definitivo-del-casal-tramuntana).
− Els companys de Sants/les Corts expliquen que de moment s’atura el desallotjament de Can Vies.
Finalitza la reunió amb la petició que s’acompleixin els horaris, doncs molta gent ve de fora de Barcelona.

2. Valoració de la ‘Jornada Europea, Reforma o ruptura’ a la Farga de l’Hospitalet. Molt positiva (s’ha fet al punt 1).

3. Informar sobre les activitats i les passes que l’Espai de debat de Sant Antoni/Eixample Esquerre va duent a terme. Acte del 8 de maig 19h. Després de la Trobada de debat per a l’acció política que es va iniciar a l’Entrebanc el 5 d’abril i d’unes quantes reunions, amb la participació activa de l’Assemblea del ProConst EEsq/StAntoni, s’ha constituït l’Espai de debat StAntoni/EixampleWEsq que organitza, a través de l’Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample (que convoca), un primer acte el dia 8 de maig a l’Espai Germanetes que hem de difondre: Contra l’Europa del Capital. Recuperem sobirania! Us n’informarem amb més detall a la propera reunió del 29 d’A.

4. Proposta de fer un acte periòdic de difusió als 2 barris amb recollida d’adhesions, de signatures (campanya/es a decidir), distribució de diaris (del Procés, ‘Caféambllet’ ), merxandatge… Aquest punt el tractarem a la propera assemblea.

5. Propostes d’acció i campanyes divulgació:
− Contra Barcelona World
− Contra el Pla Hidrològic del govern PP.
− Contra el Tractat de ‘Lliure comerç EUA-UE
− En suport de Multireferèndum

6. Popera reunió, recuperant la cadència habitual, dimarts 29 a l’Ateneu Layret a les 18,30h. Aprofundirem i parlarem del punts 3, 4 i 5 i de tot allò que suggeriu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

HISTORIA ES MEMORIA

Comentaris i cites d'ara i d'abans / Comentarios y citas de hoy y de ayer

PAH Barcelona

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Teresa Forcades i Vila

pàgina web oficial

Parlament Ciutadà

programes, accions i consultes d'autogovern ciutadà

Associació ENSALUT

Por unas condiciones ambientales dignas, en defensa de la salud y de la vida.

SALUT amb SENY

II Jornada Farmacríticxs-NoGracias

L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

PER UNA SANITAT UNIVERSAL, PÚBLICA I DE QUALITAT

SANT PAU EN LLUITA !

PER UNA SANITAT PÚBLICA, DE QUALITAT I UNIVERSAL

%d bloggers like this: