21a assemblea del PrConstEixamplEsq/StAntoni

21a assemblea del PrConstEixamplEsq/StAntoni
Lloc: Ateneu Layret (Villarroel 49, baixos)
Data: 3 de març del 2015 Horari: 18,30-21h

Assistents
Antoni Cisterò, Ignasi Garnica, Ima Selva, Jaume Espasa, Joan Vàzquez, Xàbius Caballé
S’excusen: Josep Garriga

Ordre del dia i acta resum

1. Votar la Proposta de nova estructura BCN de l’assemblea de Sants motivada (Sí/No). Un cop fets els aclariments oportuns a la passada coordinadora de BCN, en Xàbius ha explicat en un correu-e a intercomissions alguns aspectes clau de la nova proposta organitzativa: a) les assemblees de barri (AsB) del PrC que s’han afeblit i tenen pocs membres actius s’uneixen lliurement amb l’assemblea limítrof amb què tenen més afinitat: b) es crea la comissió de comunicació/difusió (que depèn de la coordinadora territorial de BCN conjuntament amb la de municipalisme); c) les AsB del PrC envien 1 o 2 representants a Coordinació de BCN i, qüestió fonamental, la territorial de BCN tindrà representació a la coordinadora del PrC en una proporció proposada d’un per cada dues assemblees (exemple, 10 AsB, 5 representants). Nota: com es pot veure, proposem un parell de canvis de denominació a la proposta de Sants. Les assemblees del PrC de BCN serien les assemblees de barri (AsB) i l’agrupació d’assemblees territorials de BCN seria la Territorial de Barcelona. S’aprova per majoria i s’envia l’acord a coordinació BCN.

2. Les esmenes als documents a debatre el 14M ja s’han introduït amb l’eina Kunema; ara cal establir si ens adherim com a assemblea a altres esmenes o bé ho fem a títol individual. S’acorda per majoria adherir-nos com a assemblea a les esmenes 7.1 i 7.4 (enllaços: Punt 7.1 i Punt 7.4) del document 2 (Tesis polítiques i propostes de treball). Les qui vulgueu ho podeu fer també individualment. Pel que fa al document d’organització, acordem que cadascú s’adherirà individualment (amb Kunema) a les esmenes que consideri.

3. Compartir informació d’ambdós barris (Assemblea de barri i Institut Viladomat; Acte Sanitat 26F de FemSantAntoni i Tancada Clínic). Pel que fa a l’Institut Viladomat, s’ha obert una crisi i palesat un desacord. Després de l’ocupació que és va fer de l’espai durant el mercat de pagès passat, l’assemblea convocada l’endemà pel grup Recreant Cruïlles va ser bastant tensa. Un sector va apostar per trencar definitivament amb l’Ajuntament i reivindicar Germanetes com espai verd autogestionat i ocupat, renunciant a qualsevol ajut econòmic de les institucions. Respecte al tema institut, tot i reconèixer-ne la necessitat, aquest grup que és va constituir com a nou i s’anomena ‘els 5000’ considera que cal buscar altres espais per ubicar aquest equipament. I mentre una part de la gent no acaba de definir-se, els més significats com a impulsors de la Plataforma per l’Institut (AMPES, etc.) hi estan totalment en contra perquè l’equipament ha d’entrar en servei el curs que ve. El grup ‘els 5000’ ha convocat una assemblea pel dia 14 de març.
La xerrada-debat ‘Privatització i retallades a la sanitat pública. Com afecten la teva salut?’, coorganitzada per Tancada Clínic i FemSant Antoni el 26F, va ser tot un èxit d’organització i de participació. Com a impulsors de FemSntAntoni hem de felicitar-nos! Enllaços de la Xerrada-debat (https://femsantantoni.wordpress.com/2015/03/03/resum-acte-sanitat-publica-26-de-febrer-2015/) i de la constitució de la Marea Blanca CAT: http://parlamentciutada.cat/marea-blanca/

4. El tema blog continua coix. A l’assemblea anterior es va aprovar enllaçar amb el nostre bloc alguns llocs web d’espais comuns o afins, però hi ha dificultats tècniques. Entre el Joan i l’Antoni miraran de fer-ho i si no se’n surten demanaran ajuda.

5. Tema municipal: IV TPM/Capgirem BCN, Barcelona en comú, Jornades d’autoorganització popular. Constatem que s’estan conformant les dues candidatures amb processos diferents de primàries i lamentem un cop més el desacord que ens ha dut fins aquí. Més enllà del suport o les preferències de cadascú per l’una o l’altra, pensem que ens hem de fer forts als barris i organitzar el contrapoder veïnal. En aquesta direcció, des del Parlament Ciutadà s’estan organitzant pel 17-18 d’abril les Jornades d’autoorganització popular per compartir lluites i sabers: http://parlamentciutada.cat/iniciativa-en-proces-empoderament-i-autoorganitzacio/ Totes estem convidades a participar-hi!

6. La qüestió de registrar el PrC com a partit genera moltes preguntes i recances justificades. Aquesta qüestió formarà part del debat de l’Assemblea ordinària del 14 de març i allà sorgiran preguntes com ara: Ja s’ha registrat el partit? I en cas afirmatiu: Quines persones l’han registrat? Estaven legitimats per fer-ho? Amb quins estatuts? Qui els ha aprovat els estatuts? …

7. Assemblea extraordinària del PrC EEsq/StAntoni. S’acorda fer-la a principis de juny i al voltant d’un tema a proposar.

Epíleg. Recordatori perquè tothom qui pugui s’inscrigui per assistir a l’Assemblea Ordinària del PrC a l’Auditori de Cornellà.
Enllaç a la convocatòria de l’assemblea ordinària del 14M: http://www.procesconstituent.cat/ca/assemblea-14-03-2015
Les decisions que es prenguin i les esmenes que s’aprovin (o no) definiran el full de ruta del nostre moviment i per tant el seu futur. Deleguem o som protagonistes?
Propera assemblea de barri PrC EEsq/StAntoni, 17 de març al Layret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Fem Sant Antoni

Quin barri volem?

HISTORIA ES MEMORIA

Comentaris i cites d'ara i d'abans / Comentarios y citas de hoy y de ayer

PAH Barcelona

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Teresa Forcades i Vila

pàgina web oficial

Parlament Ciutadà

programes, accions i consultes d'autogovern ciutadà

Associació ENSALUT

Por unas condiciones ambientales dignas, en defensa de la salud y de la vida.

SALUT amb SENY

II Jornada Farmacríticxs-NoGracias

L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

PER UNA SANITAT UNIVERSAL, PÚBLICA I DE QUALITAT

SANT PAU EN LLUITA !

PER UNA SANITAT PÚBLICA, DE QUALITAT I UNIVERSAL

%d bloggers like this: